Ett tillfälle att synas

Jubileumsåret är ett tillfälle för alla entreprenörer i Jämtland att synas och växa. För er företagare som finns i Staare (Östersund) har vi tagit fram tips för att välkomna samiska besökare till vår trevliga stad.

Vill du vara med som sponsor och samarbetspartner? Här kan du bidra till ett fantastiskt firande som lyfter Östersund och Jämtland. Vi har olika avtal anpassade för just ditt företag för att synas, medverka och nätverka Ett exemepel är projektet Vallje kreativt med mat med arenor inom matbaserade, kulturella och kreativa näringar. Läs mer här. Kontakta oss så berättar vi mer.

Välkomsttexter på samiska 

Hit till Staare/Östersund kommer samer från hela det det samiska området, Saepmie. Här får du översättningar av "Välkommen till Östersund" på fyra samiska språkvarieteter:

  • Buerie båeteme Staarese  (sydsamiska)
  • Buerestbåhtieme Staarije (umesamiska)
  • Buoris boahtem Staarej (lulesamiska)
  • Bures boahtin Staarii (nordsamiska) 

Sameflaggor

flaggbutiken finner du samiska flaggor i olika storlekar, från små tårtflaggor till vimplar och stora flaggor.

Andra tips

Har ni en kampanj eller vill nå ut med specfika erbjudanden? Skapa ett evenemang på Facebook och bjud in Staare 2018. Då syns det i vår evenemangskalender. Vilken typ av verksamhet har ni? Kanske går att lyfta något som ni redan har, eller tvista till. Samiskasmakinslag på menyn? Den 6 februari firas samiska nationaldagen, hur vore det med en samisk nationaldagsbakelse?

Samisk musik

Här ger vi några smakprov på samisk musik via Spotify spellista